Türkçe   English   Site Haritası.  


  BİLGİ PAYLAŞIMI 
Ders Notları
İnternet
Kişisel Gelişim
Klavye kısa yollar
Komutlar - Kısa Yollar
Markalaşma
Personel Yönetimi
Satış - Pazarlama
Web Sitenize MSN Üzerinden Canlı Destek Verin!
Yönetim/Organizasyon
Zaman Yönetimi
Best Of FW Maillerim:)
E-Posta
Kutlamalar
Küçük Kodlar
SEO
• Arama Motorları ve Dizinlere (Google, Yahoo, MSN, dmoz) Kayıt
• Backlink Nedir?
• Dmoz’a Nasıl Kayıt Yapılır?
• Domain Bazılı Seo Yönetimi
• Görseller
• SEO Analizi
• SEO Teknikleri (SEOmoz 2009 Anketi)

Site İçi Arama

Arama Motorları ve Dizinlere (Google, Yahoo, MSN, dmoz) Kayıt

Google Arama Motoruna Kayıt Adresi :
http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html

Yahoo Kayıt Adresi : Yahoo, google veritabnından faydalandığı için google’da kayıtlı olan siteleri genellikle kaydeder.
http://docs.yahoo.com/info/suggest/

MSN Kayıt Adresi : http://search.live.com/docs/submit.aspx?FORM=WSUT

Dmoz : Google bu siteyi çok seviyor. Bu dizine sitenizi ekleyebilirseniz, sitenizin değeri önemli ölçüde artacaktır.  Fakat bu dizine sitenizi kayıt edebilmeniz için sitenizin özgün ve kaliteli olması lazım, her siteyi kabul etmiyor.
http://www.dmoz.org/add.html

findlaw : Bu sitenin pagerank değeri 7 ve site eklemeye izin veriyor. Fakat daha sonradan mail ile ücretli olduğuna dair bir mail yallar mı, bilmiyorum. Eklemekten zarar gelmez.
http://findlaw.com/info/write/others_faq.html

gigablast : findlaw ile aynı.
http://www.gigablast.com/addurl 

Sitenizi Ekleyebileceğiniz Türkçe Arama Motorları ve dizinler :

Arama.com :   http://www.arama.com/urlekle/ 

Arama.cc : http://www.arama.cc/submit.php

Bunların dışında da arama motorları ve dizinler bulabilirsiniz. add url, add link, site ekle, link ekle şeklinde aramalar yaptırın.
Not : Site eklerken dikkat etmeniz gereken nokta; pagerank değeri yüksek sitelerden aldığınız linkler sizin için faydalı olur. Link eklemek istediğiniz dizinlerin bir çoğu (Türkçe olanlar) kendi sayfanıza banner yada link eklemek isteyecektir. Sizin anasayfanızdan pagerank değeri yüksek sitelere verdiğiniz linkler siteniz için iyi olmaz. Bu nedenle  link aldığınız siteye vereceğiniz linki mümkünse (kabul etmeyebilirler) linkler isimli bir sayfadan verin. Size link veren dizinler sitenizi anasayfaya yerleştirmez. Ya aramayla çıkarır ya da kategori içerisinde gösterir.

Link aldığınız sitenin pagerank değeri ne kadar çoksa ve ne kadar az siteye link vermişse  o kadar iyidir. En önemli nokta ise link aldığınız sitenin (dizinler hariç) sizinle benzer içerikte olmasıdır.

Büyük Arama Motorlarından bir kaç tanesi:
- Dmoz,
- Google,
- Bing,
- Yahoo,
- MSN,
- AOL,
- Yandex.
(Not: Bu Arama Motorları, Google Tarafından Benimsenmiş, Arama Motorlarıdır).

Diğer Küçük Arama Motorları ise;
- Entire Web,
- Lycos,
- Altavista,
- Submitexpress,
- Altavista,
- Jayde,
- Alexa,
- Scrub the Web,
- ExactSeek,
- Fyber Search,
- InfoTiger,
- WalHello,
- Burf,
- WebSquash,
- Anoox,
- GhetoSearch,
- Feedplex,
- Amfibi,
- WhatUSeek,
- Slider...

Arama Motorlarının Çalışma Prensibi
Arama Motorları :
Dizinler ve crawlerlar olmak üzere 2 tür arama motoru vardır. Bunlar birbirinden çok farklıdır. Crawlerlar program aracılığı ile siteler hakkında bilgiler elde eder. Dizinlerde ise ya siteyi kaydeden kişi tarafından ya da editör tarafından site kimliği oluşturulur. Bunların ikisini de kullanan hybrid olarak isimlendirilen arama motorları da vardır. Hybrid arama motorları dizinlerin çalışma prensibine ağırlık verirler. Çalışma prensiplerinin doğal sonucu olarak sitelerdeki değişiklikleri crawlerlar hemen kaydeder. Dizinler ise değişikliklerden haberdar olmayabilir.

Crawlerların Çalışma Prensipi :
Crawlerlar; Sipider, index ve yazılım olmak üzere üç bölümden oluşur. İlk olarak spider (örümcek) bir web sayfasına gider ve bu sayfadaki içeriği hafızaya alır (flash vb içerikler hariç). Aynı zamanda bu sayfadaki linkleri de ziyaret eder ve o sayfalara da aynı işlemi uygular. Ziyaret edip hafızaya aldığı her şeyi indexe kopyalar. Daha sonra siteyi tekrar ziyaret ettiği zaman sitede değişiklik varsa indexi günceller. Bazı kelimeler indexlenmez veya dikkate alınmaz (örneğin; gibi, ve, şu, mesela). Çünkü bu kelimeler site hakkında bir fikir vermez. En önemli bölüm olan yazılım bölümü ise indexteki bilgileri değerlendirir ve arama sonuçlarındaki sıralamayı belirler.

Dizinlerin Çalışma Prensibi :
İnsanlar tarafından kontrol edilen arama motorlarıdır. Güvenilir olarak görüldüklerinden birçok insan bunları ziyaret eder. Ayrıca bunlara kayıt olmak crawlerların siteleri bulmasını kolaylaştırır. Bunlardan bazıları da crawlerlara dizin hizmeti verirler. Dizinlere kayıt olmada siteler 25 kelimeyi geçmeyecek bir açıklamada bulunurlar. Çünkü dizinler crawlerlar gibi siteleri tüm içeriğini değil sadece yazılan açıklamayı ve sitelerin baslığını görüntüler ve arama sonuçlarını da bu verilere dayanarak getirirler. Sonuç olarak bir sitenin başka sitelerde linkinin çok olması bu sitenin arama sonuçlarında çıkmasının çoğu zaman kolaylaştırır. Link alınan veya verilen sitenin kalitesi de çok önemlidir. Site dizinlere de kayıt olmalıdır.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :


Bu sitenin tüm hakları saklıdır. Emine SELÇUK 2007-2012© Emine Sel�uk    0
emineWEBTR